Tuesday, 25 October 2011

ADIK kita yang sebenarnya...n_n

sapa adik kita...nampak soalan mcm senangkan tapi ade makna tersirat sebenarnya...setiap umat islam itu bersaudara dan pentingnya persaudraan dalam islam...hahaha...tapi berapa orang yang mampu untuk jadi saudara islam yang sebenar...siapa yang nak tgok kekejaman...orang yang x berhati perut je sanggup tgok...palestin, kaulah adik kami yang sering menanggung sengsara...ya ALLAH selamatkan lah adik kami...huhuTiga orang lelaki yang sedang, dua mabuk seorang lagi sedat, bertanding untuk menentukan siapa yang paling kejam.

Lelaki yang pertama menyerang seorang perempuan dan memukulnya sehingga giginya patah, lebam kedua biji matanya dan darah keluar daripada hidung dan telinga perempuan itu. Akhirnya perempuan itu jatuh ketakutan dan badannya menggeletar.

Dia berpusing menghadap dua lelaki dan berkata dengan bangganya,

“Akulah orang yang paling kejam”,

Tidak berpuashati, lelaki kedua bangun dan mengoyak baju perempuan itu, merogolnya dan terus mencekik perempuan itu sehingga perempuan itu mati.

Dan dia berkata

“Tidak ada siapa yang lebih kejam daripada aku”.

Lelaki ketiga pula bangun dan tersenyum. Dia menjawab

“Akulah yang paling kejam, aku cuma berdiri dan melihat kekejaman kamu sedangkan perempuan ini adalah adik aku”

Perempuan itu adalah Palestin.

Lelaki pertama ialah Israel.

Lelaki kedua adalah Amerika Syarikat.

Lelaki ketiga pula ialah Umat Islam yang hanya berdiam diri dan lihat.

Tahniah kepada Umat Islam.

Sama-samalah kita muhasabah diri...sejauh mana usaha kita untuk menolong saudara-saudara Islam kita...renung sejenak sebanyak mana doa yg kita telah hadiahkan...Umat Islam itu lemah kerana mereka JAUH daripada agama mereka sendiri...

No comments:

Post a Comment

mesti anda minat ini..;)